Posnídejte vtipnou kaši!

13. července 2009 v 22:17 | Pipi |  Z nákupního košíku

Tady je. Můj objev úspěšného ranního startu! Už od doby bratří Grimmů je známý fakt, že kdo chce celý den veselé mysli být, musí vtipnou kaši snídat! Žádný actimel, ani hememex, ale stará dobrá obilná kaše, tak jak ji jedli naši předci, i když v trochu modernějším pojetí. Ano, jedná se o instatní a tedy čas šetřící produkt jednadvacátého století. Stačí zamíchat a jít - takové malé potravinové "wash & go".

Ale teď vážně. Pokud jako já ráno často nestíháte, nebo zkrátka nemáte nic k snídani nakoupeno, tento výrobek vám zachrání ranní porci výživy. Sypkou směs stačí rozmíchat v horké vodě či mléce a osladit třeba medem. Pak už záleží na vás a momentálním chuťovém rozpoložení, přidat můžete totiž téměř cokoliv - sezónní ovoce, oříšky, javorový sirup, kokos, čokoládu, smetanu...

Za cenu kolem čtyřiceti korun za třistagramový sáček si můžete vybírat z mnoha variant obilnin a testovat své chuťové pohárky. Lidé citliví na lepek jistě ocení bezlepkové variace, například kukuřičnou nebo rýžovo-pohankovou. Moje šestizrnná varianta obsahuje kukuřičnou krupici, jáhly, ječmen, pšeničnou a žitnou mouku.

K dostání jsou ve všech dobře zásobených prodejnách zdravé výživy, nebo internetových obchodech (například zde).


Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucie Lucie | E-mail | Web | 15. ledna 2013 v 20:47 | Reagovat

Mňam, zrovna dnes jsem měla rýžovo-karobovou, doslazenou s agáve sirupem :-)

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 16. ledna 2013 v 0:10 | Reagovat

[1]: Rýžovo-karobovou? Tuhle neznám, to asi bude hnědá, že? :-)

3 martuliiinkaaa martuliiinkaaa | 22. září 2014 v 13:56 | Reagovat

jaké dáváte mnozství prosím?:-)

4 Pipi Pipi | E-mail | Web | 22. září 2014 v 20:51 | Reagovat

[3]: U této instantní kaše není předepsaný žádný přesný poměr - zkrátka sypete do horké tekutiny dokud není konzistence dle Vašich představ.

Je dobré přihlédnout k faktu, že kaše houstne s určitou setrvačností, takže se mi osvědčilo ji dělat trochu řidší a nechat ji chvíli vychladnout, mezitím sama ještě trochu zhoustne.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama