Hustá polévka z červené řepy

15. listopadu 2009 v 10:41 | Pipi |  Polévky a předkrmy

Hledáte ideální zimní polévku? Já vám nabízím recept na polévku hustou a přesto chuťově jemnou, vydatnou i když snadno stravitelnou, temnou a přitom zářivě rudou!

Přivítejte prosím červenou řepu, zeleninu dříve opovrhovanou, která se však právem prodrala na výsluní! Doporučuji při jejím nákupu vzít o nějakou tu bulvu víc a užít si ji čerstvou či marinovanou. Anebo ji dejte do odšťavňovače spolu s jablky a výsledná barva vás nenechá chladnými!





Polévka z červené řepy

4 lžíce oleje
1 cibule, na jemno nakrájená
špetka soli
3 středně velké červené řepy, nahrubo nastrouhané
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka bílých fazolí, slitých (nebo 250g předem uvařených)
1 litr zeleninového vývaru
bílý jogurt na podávání
kozí sýr, nebo sýr feta na podávání

Ve středním hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku se špetkou soli. Jakmile začne sklovatět, přidejte řepu a několik minut ji opékejte. Zalijte rajčaty a vývarem, přisypte fazole a přiveďte k varu a za občasného míchání vařte pod pokličkou asi 15 minut. Poté polévku rozmixujte ponorným mixérem.

Nasládlou chuť polévky skvěle doplní bílý jogurt a rozdrobené kousky fety, nebo kozího sýra.

Množství odpovídá čtyřem strávníkům.

Foto: Pipi
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama