Celerové řízky

27. prosince 2009 v 0:25 | Pipi |  Hlavní jídla

Letos jsem konečně sebrala odvahu a pustila se do neprobádaného kulinárního území - splnila jsem si sen o bezmasých řízcích. Smažený celer znám z restaurací, ale v domácích podmínkách jsem si na něj dosud netroufla. Až do letošních Vánoc. Trochu jsem se bála, jak na předvařeném celeru bude držet trojobal, ale překvapivě držel. Riskovala jsem tím, že když se jídlo nezdaří, budu mít k štědrovečerní večeři jen bramborový salát, ale odvážným štěstí přeje a já díky tomu teď vím, že udělat si doma vegetariánský řízek je hračka!


Celerové řízky

Očištěnou a oloupanou bulvu celeru nakrájejte na plátky zhruba půl centimetru široké. Ty nejprve povařte 3 až 4 minuty v osolené vodě /ideálně ve vývaru/. Plátky celeru zceďte a propláchněte studenou vodou. Zchlazené a osušené plátky poté obalujte v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, vejci, strouhance a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.


Foto: Pipi
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 LuCinDa LuCinDa | Web | 27. prosince 2009 v 0:32 | Reagovat

ju..takový recepty :P

2 Katka Katka | 23. února 2012 v 16:37 | Reagovat

Děkuji, PiPi, za připomenutí skvělých celerových řízků. Zase jsem včera přemýšlela, co k večeři, prošmejdila Tvůj blog a vida, takovou dobrotu jsem tu našla :-). Smažený celer jsem už jednou ochutnala a i teď napodruhé byl vynikající.

3 Pipi Pipi | Web | 23. února 2012 v 21:55 | Reagovat

[2]: Mám radost, že chutnalo! Díky za reakci, Katko. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama