Co jsem měla dnes k obědu

23. ledna 2010 v 13:23 | Pipi |  Z nákupního košíku

Dnešní oběd jsem řešila trochu ve spěchu a za kručícího žaludku a tak místo domácích karbanátků jsem sáhla pro ty "v sáčku". Jedná se o zeleninovou směs z ekologického zemědělství, stačí ji zalít horkou vodou, nechat nabobtnat a pak vytvořit karbanátky které se osmaží dozlatova. Samozřejmě že doma vytvořené rostlinné karbanátky budou chutnější, ale hlavní devízou instantní varianty je její praktičnost a variabilita. Směs můžete všemožně upravovat a doplňovat. Nadýchanější variantu získáte přidáním sněhu z bílku, kořeněnost doplníte třeným česnekem, nebo nakrájenou cibulí. A nic nezkazíte přidáním strouhaného sýra, třeba čedaru. Z balení, jaké vidíte na spodním obrázku, vytvoříte asi šest středně velkých karbanátků. Za 40Kč je k dostání v drogeriích DM.



Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Pája Pája | Web | 23. ledna 2010 v 16:02 | Reagovat

Dnes se prosazuje jednoduchost chuti, podtření hlavní ingredience atd. To všechno se mi vybavilo, když jsem viděla úvodní fotku. Opravdu hodně se mi líbí, a to jsem ještě ani nečetla článek.
Mám jeden důvod, proč to neudělám. Než bych dorazila do nejbližší DM, měla bych karbenátky hotové i ze zeleniny. To, že neděláme karbenátky je detail.

2 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 23. ledna 2010 v 16:24 | Reagovat

Minimálně 2x, 3x do měsíce dělám vegetariánské karbanátky (vločkové, pohankové, rýžové...chystám se na jáhlové a fazolové). Tyto jsem ještě nezkoušela a možná až budu v časovém presu, tak je prubnu, neboť k této značce mám velkou důvěru. Hodně jsme si s přítelem oblíbili jejich žitné chleby, čokolády (mňamózní je kávová anebo švýcarská tyčinka), jablečné sušenky pro děti (ty fakt miluju a mají i tvar jablíčka), fenomenální jsou ale paštiky (hlavně bazalkovo-česneková). Paštiky chutnají i zarytým masožravcům (testováni na několika obětích :-))). Od Altnatury kupuji celozrnné těstoviny, luštěniny, zkoušeli jsme kakao a spoustu dalšího. Zítra razím vykoupit DM a při cestě asi vezmu útokem i Marks and Spencera :-)))).

3 Eduard Nud Eduard Nud | 31. ledna 2013 v 19:20 | Reagovat

To se mě kdysi jedna holčička, nyní už velká slečna, no, pořád ptala, co jsem měl k obědu a já jsem ji nedokázal odpovědět, protože jsem si to nepamatoval. Nyní bych ji taky nedokázal odpovědět, protože nám to vozí Charita a kdybych neviděl jídelníček na internetu, tak ani nevím, co to je. Ale já bych si s tím už poradil. Polívku a to další. Jenomže ta holčička se mne už dávno na nic neptá. Není sama. Jsem z toho dost smutný.

4 Eduard Nud Eduard Nud | 31. ledna 2013 v 19:24 | Reagovat

[3]: Pochopitelně bramborovou kaši nebo špenát poznám, mám na mysli takové to žvejžužu s okurkou a knedlíkem. Problém je taky v tom, že maminčina kuchyně se od té jejich dost značně lišila, a tak kdybych nevěděl, že je to knedlo vepřo zelo, tak fakt nevím.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama