Můj první doma upečený chléb

20. ledna 2010 v 10:25 | Pipi |  Z nákupního košíku

Během vánočních svátků doma nastala situace, kterou jsem tak trochu očekávala - došlo nám pečivo. A jelikož se mi nechtělo kvůli pár rohlíkům jezdit do supermarketu, rozhodla jsem se vytáhnout kouzelnou krabičku s instantní směsí na přípravu chleba v domácích podmínkách.

Že se chleba ze směsi povede i takovému laikovi jako jsem já, jsem předpokládala. Přesto mne překvapilo, jak byl chleba dobrý. Domácí pekárnu nevlastním (zatím), takže jsem pekla v klasické troubě. Do receptu jsem přihodila pár vlašských ořechů (vždyť víte, že je dávám úplně do všeho :-) a použila jsem formu na srnčí hřbet. Stačilo pár minut přípravy, hodina kynutí, tři čtvrtě hodiny pečení, takže do dvou hodin byl teplý chlebík připraven k jídlu. A výsledek? Semínka v těstě obsažená mu dodala příjemnou ořechovou příchuť, i když konzistence byla trochu drobivější, než jsem zvyklá u chleba typu šumavy. Já si každopádně koupím směs (možná zkusím bezlepkovou) i příště, abych mohla v případě nouze sáhnout pro svého nového sypkého přítele.


Foto: Pipi
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 20. ledna 2010 v 12:12 | Reagovat

Nějaké ty pokusy o domácí pečivo už také proběhly .-). Pekla jsem houstičky a slané tvarohové rohlíky se sýrem. Samozřejmě také koblihy (i když ty se nepečou :-))). Ale na chleba ještě nedošlo, ale chystám se. V polotovary důvěru nemám, ale tato krabička vypadá "poctivě". Až budu mít troubu (snad brzy brzy) budu péci jak divá. Chlebík, muffiny, bábovky... Jé, já se těším :-). Možná se poohlédnu i po nějakých kouzelných krabičkách v bio kvalitě.

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 20. ledna 2010 v 15:38 | Reagovat

Řekla bych, že mnohdy je taková instantní směs bezpečnější, než kdejaký kupovaný chléb. Labeta má navíc i směsi v bio kvalitě! :-)

http://www.labeta.cz/produkty.php?ids=58&title=BIO

3 Pája Pája | Web | 20. ledna 2010 v 21:02 | Reagovat

Ta forma není vůbec špatný nápad. Krajíčky mají takovou sympatickou velikost.

4 Beruška Beruška | E-mail | Web | 21. února 2010 v 13:25 | Reagovat

Zkoušela jsem péci kmínový chléb od Labety. Z počátku jsem k té krabici měla trochu nedůvěru, ale složení se mi zdálo OK (mouka žitná, pšeničná, třtinový cukr, sušené droždí, kmín). Pekla jsem klasický kulatý chléb. Aby se mi "nerozjel" do stran, vytvořila jsem si "misku" z alobalu. Chléb mě mile převapil, je chutný a snadný. Není špatné mít jednu krabici ve spíži...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama