Pečená cibule podle Jamieho

5. dubna 2010 v 0:48 | Pipi |  Hlavní jídla

Máte také rádi Jamieho Olivera? Já se moc ráda se dívám na jeho vaření a nedávno jsem sledovala svá oblíbená videa s Jamiem a znovu narazila na recept, který mne již delší dobu lákal - pečené cibule. Pustila jsem se do toho a vám nabízím možnost to také vyzkoušet.

Osobně je nejraději kombinuji s dýňovým pyré, ale jistě i vy najdete ještě jinou báječnou kombinaci!






Pečená cibule dle Jamieho

4- 5 středně velkých cibulí, pokud možno stejné velikosti
sůl
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu
smetana na vaření
parmazán

Nejdříve oloupejte všechny cibule a opatrně odkrojte každé spodek tak, aby cibule stály rovně a přitom stále držely při sobě. Dejte je vařit patnáct minut do osolené vody. Vyndejte a propláchněte studenou vodou. Poté seřízněte jejich vrchní část a co nejpečlivěji vydlabejte každou asi do poloviny, aniž byste cibule porušili. Čím více vnitřku se vám podaří vydlabat, tím více šťavnaté náplně se do každé cibule vejde.

Mezitím si rozehřejte troubu na 200 stupňů. Zbytky z vydlabané cibule nakrájejte na malé kousky a dejte spolu se špetkou soli smažit na olivovém oleji. Když začne po pár minutách cibule zlátnout, přidejte na plátky nakrájený česnek a na jemno nasekané snítky rozmarýnu. Na závěr přimíchejte smetanu a hrst strouhaného parmazánu. Dosolte dle chuti. Touto směsí plňte cibule a na vrch každé nastrouhejte parmazán. Dejte péct na zhruba tři čtvrtě hodiny.

Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Madla Madla | Web | 6. dubna 2010 v 16:14 | Reagovat

tak to musí být skvělé! Pečené a plněné cibule mám moc ráda a to právě v jejich vegetariánském pojetí.
Tady je jeden můj recept, se kterým jsem si pěkně vyhrála:
http://madlinakuchyne.blog.cz/1001/lehkou-rukou-plnene-pecene-cibule#komentare

2 Pipi Pipi | Web | 8. dubna 2010 v 16:54 | Reagovat

Madlo, tvůj recept vypadá suprácky, určitě bude vynikající!

3 Vraťas Vraťas | E-mail | Web | 16. listopadu 2011 v 0:51 | Reagovat

Díky za info, hledám informace, poněvadž co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.:-)

4 ewav67 ewav67 | E-mail | 28. února 2013 v 15:18 | Reagovat

už tedˇ se mi při pohledu na fotografie sbýhají sliny,recept jednoduchý ...pečené cibulky vyzkouším .... :-)

5 Pipi Pipi | E-mail | Web | 28. února 2013 v 18:28 | Reagovat

[4]: Sbíhající sliny jsou nejlepší kompliment! Děkuji, Evo :-)

6 ewav67 ewav67 | E-mail | 1. března 2013 v 2:58 | Reagovat

[5]: cibulky včera upečené a hned snězené,mohu jenom doporučit ... jsou opravdu vítečné ... chvála a komplimenty jsou na místě :-)

7 Pipi Pipi | E-mail | Web | 1. března 2013 v 12:01 | Reagovat

[6]: Tak mám moc radost, že chutnalo a pochvalu vyřídím Jamiemu, až ho zas uvidím... :-)

8 Dan Dan | 4. července 2017 v 14:26 | Reagovat

Jamie to ještě omotává anglickou slaninou a spíchne to stonkem rozmarýnu a na konci jsou lístky...vypadá to skvěle a nádech slaniny tomu dodává dokonalost:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama