Nejlepší zmrzlina mého života

18. června 2010 v 15:58 | Pipi |  Texty a postřehy


Předem musím říct, že na zmrzlinu moc nejsem. Když už dostanu v létě chuť na něco chladivého, sáhnu po nanuku, ideálně tvarohovém Míšovi. O zmrzlinárně Angelato v Rytířské ulici jsem ale dlouho slyšela samou chválu a rozhodla jsem se tam při nejbližší příležitosti zavítat a na vlastní chuťové buňky ověřit, jestli se jedná o něco víc, než jen předraženou zmrzlinu z turistické části Prahy. Po dnešní ochutnávce mohu v klidu říct, že lepší zmrzlinu jsem dosud nejedla! Těšila jsem se hlavně na u nich známou mangovou, ale paní prodavačka nám dávala ochutnat téměř od každé příchutě. Krom jiného mají neodolatelnou pistáciovou, marcipánovou, kávovou, tiramisu, cookies, višeň či šťavnatý citron, samozřejmě i klasickou vanilkovou, jahodovou, čokoládovou. Moc dobře vím, že vybrat si pouze jednu je nadlidský výkon. Ale nutný! V Angelatu můžete totiž na obligátní malé kopečky zapomenout, tady vám nandají špachtlí porci, že budete mít problém ji sníst. Nenasytně jsem si vzala porce dvě, kromě mangové ještě famózní lískooříškovou a řeknu vám, že to byl v podstatě oběd. Za poctivou a kvalitní italskou zmrzlinu navíc v centru bych čekala nemalou cenu, ale 30 Kč za jejich obr porci a 55 Kč za dvě obr porce v poměru k chuťovému požitku mi přijde až neúměrně levné!

Až půjdete někdy kolem, zastavte se tam, nebudete litovat. Přátelská atmosféra a vstřícná obsluha je zde samozřejmostí!

Angelato, Rytířská 27, Praha 1
http://www.angelato.eu/cz/

Foto: www.angelato.eu/cz/
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kiki Kiki | Web | 18. června 2010 v 16:07 | Reagovat

Hezký

2 Monika Monika | Web | 19. června 2010 v 9:06 | Reagovat

škoda, že jsem to nevěděla dřív, třeba až přště pojeu do prahy tak se na to zaměřím :-)

3 Pipi Pipi | Web | 19. června 2010 v 11:16 | Reagovat

Aspoň máš, Moniko, dobrý důvod, proč k nám zase brzo zavítat... :-)

4 Monika Monika | Web | 28. června 2010 v 8:23 | Reagovat

Určitě, těch důvodů je tam víc...

5 Pipi Pipi | Web | 29. června 2010 v 19:17 | Reagovat

Zrovna dnes jsem byla opět v Angelatu, tentokrát na pistáciové a citronové, v tomto počasí snad není lepší stravy... :-)

6 Beruška Beruška | E-mail | Web | 10. července 2010 v 14:55 | Reagovat

Vyzkoušela jsem pistáciovou a vanilkovou. Porce opravdu velké. Pistáciová byla moc dobrá, ale vanilková mě zklamala. Připomínala točenou zmrzlinu. To už mi víc chutná vanilková Carte D'Or.

7 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 17. července 2010 v 19:16 | Reagovat

Jejda, tam budu muset zavítat. Osobně nechám dopustit na Häagen Dazs - ideálně s  velkou lžící a v posteli :-D. Taková dulce de leche... Jen škoda, že u nás je v dostání jen v několika málo příchutích (pokud opominu cukrárnu v Karlově ulici). Až budu v centru, určitě se na zmrzku stavím. Jsem hodně zvědavá na mango, protože mango miluju, ale řada výrobků s příchutí tohoto ovoce má "divnou" chuť. Věřím, že nebudu zklamaná ;-).

8 Pipi Pipi | Web | 19. července 2010 v 13:56 | Reagovat

Häagen Dazs jsou božské, přesně jak píšeš - dulce de lechce a podobné nemravně smetanové příchutě... :-) Stejně tak Ben&Jerry jsou výborné, ale přece jen je posuzuji jako kupované zmrzky, kdežto Angelato je zmrzlinárna s čerstvými výrobky a ty poctivé chutě a porce mě ohromily. Mangová je taková ovocná nepřeslazená - zkrátka nešizená. Jsem zvědavá, jak ti bude chutnat!

9 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 19. července 2010 v 14:05 | Reagovat

[8]: Jakmile ochutnám, dám vědět :-). Jen musím říci, že nesouhlasím s názorem na zmrzlinu Ben&Jerry. Koupili jsme si jahodový cheesecake a vůbec, ale vůbec nám nechutnala. Na můj vkus mají poměrně divoké příchuti a cheesecake se nám zdál jako dobrá volba, neboť od Häagen Dazs je opravdu lahodný, a to nemám ráda jahody :-D.

10 Pipi Pipi | Web | 22. července 2010 v 18:23 | Reagovat

No vidíš, jahodový cheesecake jsem nezkoušela, tak si na něj dám pozor. Ty příchutě jsou opravdu někdy dost neobvyklé, ale fandím jim už pro jejich filozofii, že používají poctivé, často bio suroviny a také fair traidové přísady /myslím že vanilku a taky čokoládu mají v této kvalitě/.

11 Martin Martin | E-mail | 24. května 2011 v 15:56 | Reagovat

Nejlepíš zmrzlinu mého života jsem měl v toskáském San Gimignano, v Gelaterii na Piazza della Cisterna. Majitel je mistr nad mistry, což dokládá stěna ověšená diplomy. Ale ta zmrzlina, přátelé, kdo neochutnal sorbet z místního bílého vína v kombinaci se smetanovou gorgonzolovou zmrzlinou, tak neví o čem je život.

12 Biljana Kebakoska Biljana Kebakoska | E-mail | 31. března 2012 v 14:18 | Reagovat

Dobrý den Pipi,
jsme radi že Vám naše zmrzlina chutna a radi bychom se s Vámi osobně setkali přímo v naší kavárně.
S přaním hezkého dne,
Biljana

13 Pipi Pipi | Web | 24. června 2012 v 1:11 | Reagovat

[12]: Se zpožděním vřele děkuji za pozvání!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama