Těstoviny dle Itala

14. srpna 2010 v 13:15 | Pipi |  Hlavní jídla

Nedávno vařil Emanuele ve svém pořadu velmi snadný postup na těstoviny. Na pánvi opekl třešňová rajčátka a vytvořil tak rychlou a jednoduchou šťávu, ve které se následně "vyráchaly" :-) uvařené těstoviny a mozzarella. Nic víc, nic míň. Aneb krása jednoduché italské kuchyně...

Asi ve mě bude něco z italské nátury a to nejen proto, že se snadno rozčílím a s chutí bych (po někom) házela talíři, ale protože jednoduše miluji a uctívám onu svatou italskou trojici rajče-mozzarella-bazalka, neboli italské národní barvy. Navíc způsob, jakým si Italové vychutnávají domácí těstoviny a vůbec život jako takový, je pro mě nepřekonaným vzorem a inspirací. Neříkám, že bych ráda všechno odkládala na zítra a vysedávala celý den v kavárně, ale příprava domácího jídla a jeho dlouhé, mazlivé a taky hlučné vychutnávání s celou rodinou je prostě můj sen! :-)

Najde se někdo, kdo nemá rád slavnou italskou trojkombinaci?



Těstoviny dle Itala

2 porce špaget
olivový olej
cca 20 třešňových rajčátek (můžete použít červená i žlutá)
1 mozzarella
čerstvá bazalka
parmazán

Nejdříve si v osolené vroucí vodě s kapkou oleje uvařte těstoviny na skus. Slijte a odložte stranou.

Ve větším silnostěnném hrnci či pánvi si rozehřejte olej a začněte na něm smažit rajčátka, které jste si předtím přepůlili. Při opékání rajčátka mírně pomačkejte, aby pustila šťávu.

Do pánve vložte uvařené špagety a promíchejte je se směsí. Natrhejte či pokrájejte mozzarellu a přihoďte ji k těstovinám. Jakmile se začne sýr táhnout jako žvýkačka, odstavte hrnec a vsypte lístky bazalky.

Těstoviny rozdělte na dva talíře, ozdobte čerstvou bazalkou a posypte parmazánem.

Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Beruška Beruška | E-mail | Web | 14. srpna 2010 v 18:48 | Reagovat

Také už jsem zkoušela a moc mi chutnaly. Bazalku pěstujeme v truhlíku za oknem, tak jsem jí nešetřila. Použila jsem také česnek, ale protože ho mám ráda, tak jsem ho nevyndala jako "Ital". Nakrájela jsem ho na jemné lupínky, lehce osmažila, a pak přidala cherry rajčátka. Skvělé rychlé letní jídlo!

2 Pipi Pipi | Web | 15. srpna 2010 v 20:26 | Reagovat

Díky Beruško! :-) To se mi líbí na italské kuchyni, ta jednoduchost. Dvě tři (dobré) ingredience a dost. Ještě se od nich máme co učit...

3 Madla Madla | Web | 18. srpna 2010 v 11:33 | Reagovat

Během horkých letních dní jsem dělala už nesčísněkrát. A ten česnek taky, stejně jako beruška, nechávám, protože my jsme doma prostě česnekoví :-)

4 Pipi Pipi | Web | 18. srpna 2010 v 14:30 | Reagovat

Já jsem také pro česnek, zrovna včera večer jsem vařila tyto těstoviny ve variaci ještě s cuketou, bylo to výživnější a chutnalo nám moc!

5 HaF HaF | Web | 18. srpna 2010 v 20:23 | Reagovat

Musím vyzkoušet! Dřív mi neutekl ani jeden díl, dnes už nestíhám. Musím se napravit.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama