Pečená zimní zelenina

27. dubna 2011 v 18:28 | Pipi |  Hlavní jídla

Když se podívám na datum svého posledního příspěvku, stydím se. Raději přeskočím klasické výmluvy o nedostatku času a ukáži vám jídlo, které se nám teď na stole objevuje nejčastěji. Typický lenošský pokrm - pečená zelenina. Tentokrát zimní verze s kořenovou zeleninou - konkrétně s mrkví, celerem, petrželí a červenou řepou. Všechnu zeleninu si každý týden kupuji na farmářském trhu na Pankráci a ještě ten den ji šoupnu do trouby. Základní recept na zeleninu do trouby jsem uváděla zde.

Kořenovou zeleninu používám hlavně do polévky a zapéci jsem ji zkusila spíše z nouze a nedostatku jiné sezónní zeleniny, ale díky bohu za tu nouzi! Jinak bych nikdy nezjistila, jak dokáže takový celer s petrželí pečením tak krásně zesládnout. Dnes jsem si k zelenině uvařila bulgur a pro extra výživnou hodnotu jídla jsem přisypala opražená dýňová semínka.



Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 28. dubna 2011 v 7:05 | Reagovat

Pečenou zeleninu mám moc ráda. Manžel ji dostává jako přílohu a mně stačí jako hlavní chod. Mám ráda zimní i letní verze. A dýňových semínek může být klidně víc :-D.

2 ufa ufa | 28. dubna 2011 v 18:47 | Reagovat

Taky mám ráda...:-) na podzim nezapomeň přihodit dýni, to pak nemá vůbec chybu...:-) Ufa

3 HaF HaF | E-mail | Web | 28. dubna 2011 v 19:30 | Reagovat

Takovéto nouzově jednoduché pokrmy jsou stejně nejlepší! Pečenou zeleninu mám také moc ráda a na podzim jsem se pokoušela to naučit i zbytek rodiny, ale prošlo to jen jako příloha!

4 Madla Madla | Web | 28. května 2011 v 21:25 | Reagovat

Pečenou zeleninu miluju v jakékoli verzi s jsem schopna jí zdlábnout půl velkého pekáče jenom tak :-) Už se moc těším na její letní verzi, protože kořenové zeleniny jsem po zimě nějak přejedlá :-) Ale pečená zeleninka nejen že výtečně chutná, dokáže i na talíři svou barevností rozprostřít doslova ohňostroj barev.

5 Petra Petra | 8. února 2012 v 11:38 | Reagovat

Dneska se pokusím připravit, tak jsem zvědavá :-) díky za úžasný recepty !!!

6 Pipi Pipi | Web | 9. února 2012 v 17:21 | Reagovat

[5]: Tak doufám, že ti bude chutnat, Petro! :-)

7 Tereza Tereza | E-mail | 12. února 2014 v 14:57 | Reagovat

Tak pokračuji ve zkoušení receptů a počená zelenina v kombinaci s bulgurem nás s mužem nadchla. Myslela jsem si, že bude dobrá, ale že bude až tak dobrá, to jsem fakt nečekala. Místo dýně slunečnicová semínka a posypat parmezánem taky nemá chybu.

8 Pipi Pipi | E-mail | Web | 12. února 2014 v 18:04 | Reagovat

[7]: Děkuju Terezo, já mám pečenou zeleninu snad nejraději ze všech jídel a také mě pořád překvapuje, jak takové jednoduché jídlo skvěle chutná. Sýr je bezva, vlastně víc - je zde potřeba, aby pokrm měl nějakou bílkovinu, což jsem na fotkách zanedbala.

Díky za komentář!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama