6. dubna 2011 v 23:15 | Pipi
|
Je DUBEN! Můj nejoblíbenější měsíc v roce. Hurá! Rozkvétající poupata, zelenající se tráva a nádherná vůně jara jsou hlavní důvody proč jsem se na delší dobu na blogu odmlčela. Jaro si zkrátka chci užít každým douškem také proto, že vždy tak rychle odejde...
Také mě poslední dobou zlobí fotoaparát, nechce mi potvora pustit fotky do počítače. Zrovinka když hodně fotím... klasika. Ale musím s úplnou pravdou ven - také toho nemám poslední dobou moc navařeno. Tohle počasí zkrátka k plotně moc netáhne. Takže s dnešním příspěvkem sahám do nedávné minulosti, kdy mě první záchvěvy jarní únavy donutily v obchodě sáhnout po něčem extra čerstvém a plném vitamínů. Ano, po salátu!
To, co tento salát odlišuje od ostatních, je jeho zálivka. Kromě oleje, medu a octa obsahuje i arašídové máslo (kupuji ho v drogeriích DM, nebo u Marka a Spencera), která v kombinaci s pikantní rukolou a sladkým medem vytváří jedinečný chuťový požitek. Přikusovala jsem k němu celozrnné pečivo a ovčí sýr a nemohla jsem se této lahůdky nabažit... :-)
Salát s arašídovou zálivkou
cca 300g míchaného salátu
100g rukoly
4 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce vinného octa
2 lžíce medu
2 lžíce arašídového másla
100g nesolených arašídů
Ve velké míse opatrně smíchejte opláchnutý salát s rukolou. Do menší misky vlijte olej, ocet, med a arašídové máslo a dobře promíchejte. Zálivku nalijte na salát, posypte arašídy a vše opatrně promíchejte.
Porce je cca pro 4 strávníky.
Foto: Pipi
Tak to zkusím, arašidové máslo v salátu neznám:)
Fotky tu blbnou všeobecně, jak jsme zjistila i na jiných webech...