Sklizeň broskví

24. července 2011 v 22:24 | Pipi |  Dorty, koláče, sladká jídla

Letos se nám urodilo hodně ovoce - kromě obligátního /a nezničitelného/ rybízu jsme sklidili také hordy malin, třešní a višní. Zavařování u nás doma není moc populární z mnoha rozumných důvodů, takže úrodu zpracováváme buď přímou konzumací, zamražením (všechny mrazáky hlásí plno), nebo upečeme ovocný koláč na plech. Ačkoliv mám koláče velmi ráda, musím upřímně říct, že už mi lezou krkem...

Momentálně nám ze stromu neúnavně padají broskve - vím, že upečené jsou vynikající a proto jsem chtěla sáhnout po pečeném dezertu. Ovšem po takovém, který pokud možno nepřipomíná klasický ovocný koláč. Nakonec jsem upekla nejjednodušší kombinaci pod sluncem: broskve - listové těsto - sladký sirup. Nic víc, nic míň. Ale dost na to, abyste si olizovali až za ušima. Přivítejte prosím sladké broskvové šátečky!



Broskvové šátečky

1 balení listového těsta (500g)
8 broskví
8 lžic agávového sirupu či medu
mouka na vyválení těsta
(1 vejce)

Předehřejte si troubu na 190 stupňů. Na pomoučeném vále si těsto rozválejte na osm čtverců o velikosti zhruba 15x15 cm.

Broskve podle možnosti můžete oloupat, nebo nechte se slupkou a nakrájejte na čtvrtinky nebo větší kousky. Na každý čtverec dejte jednu pokrájenou broskev a zakápněte sladidlem.

Protilehlé konce těsta vždy spojte dohromady a vytvořte šáteček. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete dosáhnout lesklého a křupavého povrchu těsta, každý šáteček potřete rozkvekdaným vejcem. Na fotografii jsou šátečky bez vejce.

Pečte zhruba 20 - 25 minut. Množství je na 8 šátečků.

Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 26. července 2011 v 21:28 | Reagovat

Tak tomu říkám rychlý, lehký a sladký dezert! Vysloveně letní receptík!

2 Pipi Pipi | Web | 1. srpna 2011 v 16:04 | Reagovat

Díky HaFe! Přesně tak to bylo myšleno!

3 Madla Madla | Web | 22. srpna 2011 v 10:03 | Reagovat

Křehoučké listové těsto, štavnaté broskve a sladký sirup či med, tomu říkám ideální zákusek nejen pro mě :-)

4 Lůc Mác Lůc Mác | Web | 25. srpna 2011 v 23:56 | Reagovat

nejsou vůbec složité a vypadají krásně, ten musím ukuchtit :)

5 sdobros sdobros | 20. června 2013 v 18:03 | Reagovat

Dobrá rychlovka :)

6 Pipi Pipi | E-mail | Web | 20. června 2013 v 19:37 | Reagovat

[5]: Opět díky za otestování a pochvalu! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama