Komentáře

1 Eva Eva | Web | 11. října 2011 v 19:31 | Reagovat

Opravdu povedený recept pro miminka.

2 Pipi Pipi | Web | 11. října 2011 v 22:54 | Reagovat

[1]: Díky Evo!

3 Madla Madla | Web | 18. října 2011 v 11:20 | Reagovat

Dortík vskutku povedený a myslím, že by ho mohlo baštit i dítko mladší jednoho roku. Ad lepek, nemá se do kojenecké stravy zavádět právě už po půl roce věku kvůli omezení vzniku alergie? Alespoň mě to takhle pediatrička u prvního dítěte říkala. Něco jiného je, jestli je váš malý/malá celiatik, to samozřejmě omezuje hodně.
Jinak přeju nejmladšímu členu vaší rodiny vše nejlepší, hodně zdraví a radosti, to nejdůležitější, báječnou a pečující maminku, už má!

4 Pipi Pipi | 20. října 2011 v 8:10 | Reagovat

[3]: Díky Madlo! Ano, doktoři podle "nejnovějších výzkumů" doporučují lepek už brzo během kojení, ale já mám jiný názor a tak jsem s lepkem počkala až po roce.

5 Helaovecka Helaovecka | E-mail | Web | 17. ledna 2012 v 22:56 | Reagovat

Mám stejný názor na lepek jako ty, používám zdravý selský rozum a na stále měnící názory pediatrů fakt nedám. Myslím si, že ohledně výživy mám fakt nastudováno víc. Moje dítko mělo k prvním narozkám něco podobného, jen mě nenapadla ta řepa kvůli barvě! Je skvělý!

6 Evca Evca | 11. listopadu 2013 v 21:18 | Reagovat

sháním recept na dort k blížícím se prvním narozeninám a zabrousila jsem na tento výbrný recept. Protože ale nejsem žádná kuchařka, poraďte mi, prosím, jak udělat z růžového dortíku mňamku pro rošťáka. Určitě by ho snědl i růžový, ale za fotky v albu by mě později asi vyplísnil :)

7 Pipi Pipi | E-mail | Web | 13. listopadu 2013 v 21:41 | Reagovat

[6]: Přiznám se, Evčo, že nevím, co Vám poradit. Tento růžový dort jsem připravovala pro syna k prvním narozeninám a takové to časté rozlišování na barvy pro kluky a jiné barvy pro holčičky jsem nikdy nepěstovala. Jako mimino tedy junior běžně nosil růžové, žluté i červené oblečky. Nechápu, proč by nějakému klukovi mělo vadit, že kdysi na první narozeniny coby mimino dostal dort s růžovým odstínem. Myslíte, že to zacloume s jeho mužností...? :-)

Jelikož se snažím využívat barvy přírodní, rostlinné, nikoliv potravinářská barviva (byť mnohdy mohou mít původ v přírodě), proto nevím, jak vytvořit rýžový dort v modré či zelené barvě, aby to zároveň bylo k jídlu. Jednou z možností, která mě napadá je vynechat v mém postupu šťávu z červené řepy a nechat dort světlý. Nebo zkusit ke konci vaření přidat nějaké sytě žluté ovoce, například mango, nebo broskve. Nebude-li dlouho vařeno, mělo by si ovoce zachovat barvu. Další možností je přidat mangové pyré, které prodává DM drogerie - jedná se čistě o zavařený protlak z jablek a manga, je to moc chutné a krásně oranžové...

Snad jsem Vám alespoň trochu pomohla!

8 Veronika Veronika | E-mail | 13. ledna 2014 v 9:11 | Reagovat

Nešly by použít borůvky nebo šťáva z nich? Já bych růžovou pro kluka taky nechtěla. Nehledě na to, že já teda růžovou nesnáším obecně (i pro sebe - proto mě štve, když si všichni myslí, že dámské nebo dívčí oblečení musí mít zásadně alespoň kousek růžové :D).

9 Pipi Pipi | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 21:02 | Reagovat

[8]: Borůvky mě vůbec nenapadly, to je dobrý nápad, Veroniko. Výsledná barva by mohla být někde mezi modrou a fialovou... Určitě zkusím, jsem na to zvědavá. Díky, Pipi

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.