Z nákupního košíku... křupavé celozrnné placky

2. února 2012 v 13:23 | Pipi |  Z nákupního košíku

V otázce slaného křupání se obecně považuji za odbornicí. To ne, že bych se chtěla vychloubat, to je prostě fakt. Přede mnou si žádná slaná křupka nemůže být jistá... :-) Ale přesolené smažené lupínky brambor nejdou tak úplně dohromady s mými zásadami zdravé výživy. Takže abych uspokojila svoji potřebu křupání, hledám i zdravější alternativy.

Už jste se mnou mohli ochutnat amarantové lupínky, objevit smažené zeleninové chipsy, péci špaldové krekry. Dnes vám představuji další zdravou pochoutku, které neodolám, kdykoliv ji v obchodě se zdravou výživou zahlédnu. Jsou to Tasovské celozrnné křupavé placky, ve kterých jsou slisována slunečnicová a sezamová semínka, jsou ochuceny kmínem a solí. Balení o hmotnosti 160g zakoupíte za 40Kč. Tasovské placky mají i své webovky.

Co mám ještě dodat? Že jsou výborné, křupavé, silně návykové a jakmile roztrhnu jejich plastový obal, jejich osud je vždy během pár minut zpečetěn? Škoda slov, promiňte, jdu se oblékat a letím do biopotravin. No, však víte pro co... :-)


Cesta do nitra Tasovské placky...

Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Olinka Olinka | Web | 3. února 2012 v 21:09 | Reagovat

Taky zbožňuji vše křupavé. Dokonce jsem kdesi četla, že ona křupavost opravdu způsobuje vyšší chutnost jídla (proč už vysvětlené nebylo:-). Jen si představte jíst zvlhlé brambůrky...
Já miluju nasucho opečený chleba nebo třeba "polystyrény" (rýžové chlebíčky).
Tasovské placky jsem ještě neviděla, ale až na ně narazím, určitě je vyzkouším.

2 Papaja Papaja | Web | 6. února 2012 v 15:17 | Reagovat

Nová dřevěná podložka? :-))) Krásná :-)
P.

3 Pipi Pipi | Web | 9. února 2012 v 17:25 | Reagovat

[1]: Vyzkoušej Olinko, myslím, že nebudeš zjlamaná. Je to také hrozně příjemný způsob, jak do těla dostat spoustu vlákniny - nejen z celozrnné mouky, ale i těch semínek.

4 Pipi Pipi | Web | 9. února 2012 v 17:27 | Reagovat

[2]: Díky Pavlíno, to dřevěné prkno na focení už nějakou dobu používám.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama