Z nákupního košíku... bezlepkové nudličky do polévky

25. března 2012 v 23:25 | Pipi |  Z nákupního košíku

Možná už jste si stihli všimnout, že jsem tak trochu divná blogerka o jídle. Narozdíl od ostatních labužníků, milovníků dobrého jídla a domácí kuchyně stojím tak lehce mimo hlavní proud. Ačkoliv vařím docela často, tak spoustu věcí a hlavně základních postupů vůbec neznám. A některé se kvůli své vrozené lenosti dokonce ani učit nechci! Nemám seznam kuchařských vrcholků, které chci do roka zdolat. Neobrážím food festivaly a "nekamarádím" se s předními šéfkuchaři. Netvářím se, že vím, co to je consommé. Nedělám domácí těstoviny ani křehké těsto na koláč.

Jedno se ale nestydím přiznat - že existuje mnoho lidí, kteří dělají věci lépe než já. Ano, mohla bych si vyrobit domácí nudličky do polévky, ale už jen představa té práce mě děsí. Skláním se v obdivu před všemi, kteří tuto činnost dělají s chutí, já však mezi ně asi nikdy patřit nebudu. Jelikož jsem si poslední dobou navykla vařit vývar ze zbylé zeleniny, začala jsem se v obchodech rozhlížet po kvalitních hotových těstovinách do polévky. V biopotravinách jsem zakoupila již vícero typů z různých druhů mouk, ale tyto Poděbradské bezlepkové vlasové nudle patří k mým nejoblíbenějším. Jsou poměrně chuťově neutrální, narozdíl od různých celozrnných či žitných typů. A také mi vyhovuje, že jsou droboulinké, takže člověk na talíři nehoní žádné dlouhé špagáty.

Mám pocit, že se nudličky obvykle vaří zvlášť, aby nezakalily vývar a teprve uvařené se přidávají do polévky. Tento problém jsem však nezaznamenala - polévka mi zůstala čirá, i když jsem nudličky zavařila přímo v polévce. Dvěstěpadesátigramové balení těchto kukuřično-rýžových nudlí kupuji v biopotravinách za 47Kč.

A jak jste na tom s nudličkami vy? Patříte do týmu lenochů, jako já, nebo do týmu "nudle jedině domácí"?


Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Therése Therése | E-mail | Web | 26. března 2012 v 20:48 | Reagovat

Pipi, ani nevíš, jak jsi mě tímhle článkem potěšila. Cítila jsem se při prvotním pročítání existujících foodblogů jako totální mimoň, ale nakonec jsem si řekla, že prostě nemá cenu něco a někoho kopírovat a vrhla jsem se po hlavě do blogování, protože z toho mám prostě radost:-) Takže zůstaň, jaká jsi, protože jsi super:-)

2 Pipi Pipi | Web | 26. března 2012 v 21:20 | Reagovat

[1]: Moc děkuji Therése za podporu. Všichni zkrátka nemůžou být nejlepší, že? :-)

Jinak byla jsem na tvém blogu a chtěla ti napsat komentář, ale vůbec se mi to na blogspotu nedaří. Nevíš, jak bych komentovat tvé články bez různých účtů na googlu a podobně? Přijde mi to líto, že se ti nemůžu vyjádřit komentářem... :-(

3 Therése Therése | E-mail | Web | 26. března 2012 v 23:04 | Reagovat

No dole je myslím kolonka, kde se můžeš přihlásit i jako anonym a kdyby to nešlo, Nebe v puse je i na facebooku, jestli tam chodíš:-)

4 Therése Therése | E-mail | Web | 27. března 2012 v 8:56 | Reagovat

Tak jsem to upravila, aby mohl komenty vkládat kdokoli, už ti to půjde:-)

5 Pipi Pipi | Web | 27. března 2012 v 14:52 | Reagovat

[4]: Skvělé!

6 HaF HaF | Web | 28. března 2012 v 22:27 | Reagovat

Milá Pipi krásně napsáno! Já se na domácí nudle chystám jak dlouho, i ten strojek mi byl pořízen, ale nudle do polévky stejně nakonec koupím (tuším že to jsou Babiččiny nudle) a taky je vařím rovnou v polévce. A tak to mám s více kuchyňskými úkony. Já myslím, že nejdůležitější je, že to vaření člověka baví!

7 Pipi Pipi | Web | 28. března 2012 v 23:45 | Reagovat

[6]: Díky HaFe, jsem docela ráda, že nejsem na planetě lenochů sama :-)

8 farfalla maskrtnica farfalla maskrtnica | Web | 3. dubna 2012 v 15:45 | Reagovat

Mně výroba domácích nudlí a všeho celkem baví, ale potřebuju pomoc strojů, celý dne u toho stát nedokážu:)
Jinak já nemám ráda nudle zavařené rovnou v polévce pro to, že se pak nedá znovu přihřát, rozvaří se úplně na maděru a to já nerada:)
A třeba u masových vývarů (což je tady trochu mimo, ale neva:) se to dělá taky pro to, aby se tak rychle "nezkysly", jak říká moje babička. V době, kdy neměl každý lednici, nebo byla/je zakrámovaná pořád kdečím, se slila zvlášť zelenina, maso i nudle, dalo do chladnější spíže a navíc si každý pak může naložit, co chce. Tolik krátké poučení od mých předků:)

9 Pipi Pipi | Web | 4. dubna 2012 v 18:22 | Reagovat

[8]: Díky za podrobnější informace k nudlím, Farfallo!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama