Velikonoční pohár s pečenými jablky

4. dubna 2012 v 23:11 | Pipi |  Dorty, koláče, sladká jídla
Měla jsem pro vás původně vymyšlený úplně jiný velikonoční dezert, ale v poslední chvíli mě zradila čokoládová poleva a moje veledílo nebylo schopno se posadit před objektiv. Tak to bývá, když se věci dělají na poslední chvíli... :-)



Zeptám se otevřeně: zkoušeli jste moje pečená jablka?

Pokud ano, víte, že jsou jednoduše božská. Bez přehánění. Jestliže u mě na blogu najdete postupy na rychlá a jednoduchá jídla, tak to ještě zdaleka neznamená, že to tím končí. Naopak - snadné recepty s minimem surovin přímo vybízejí k tomu, abyste si je upravovali. A abych vám k tomu dodala trochu odvahy a špetku inspirace, nabízím vám pohled na svoje poslední "hrátky" s pečenými jablky. V hlavních rolích se představují: čokoládový puding, sladká jablka z trouby a čerstvě ušlehaná šlehačka...

Pochlubte se mi: co tradičního budete letos na svátky péct a vařit vy?


Foto: Pipi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Therése Therése | E-mail | Web | 5. dubna 2012 v 10:24 | Reagovat

Zrovna se tu krmím naprosto úžasnou nádivkou (byť ne vegetariánskou), kterou mamka dala do velkých forem na muffiny (to už jsou spíš muffy). No a jinak mě čeká tvarohový mazanec a beránek:-)

2 Pipi Pipi | Web | 5. dubna 2012 v 10:37 | Reagovat

[1]: Hm, nádivkové muffy... :-) a dělá máma nádivku s kopřivami, nebo se to moc nepoužívá...? U nás jsme nádivku vlastně nikdy nepekli.

3 Therése Therése | E-mail | Web | 5. dubna 2012 v 12:22 | Reagovat

Dřív dávala kopřivy, teď už spíš pažitku nebo třeba listy vodnice. Ale dá se tam v podstatě dát cokoli, experimentovali jsme i s petrželkou a bazalkou, ta tomu dodá úplně nový odpich. Jinak vegetariánská verze nádivky - místo uzeného tam dát hromadu špenátu, přidat česnek...no prostě     dá se s tím vyhrát:-)

4 Papaja Papaja | Web | 5. dubna 2012 v 13:25 | Reagovat

Krásné pohárky na úžasném ubrusu :-))

Kopřivy do velikonoční nádivky jsou to pravé, ale v dnešní době je problém je sehnat. Já je nahradila meduňkou :-) V nádivce musí být spousta zeleného - hlavně pažitka :-)

P.

5 Pipi Pipi | Web | 5. dubna 2012 v 18:56 | Reagovat

[4]: Díky Pájo.

6 Madla Madla | Web | 6. dubna 2012 v 15:06 | Reagovat

V jednoduchosti je krása a tvé podání je opravdu krásné a elegantní. Tvoje pečená jablka jsem samozřejmě zkoušela, ale protože jablka jsem už definitivně zlikvidovala (hlavně díky tomuto receptu: http://madlinakuchyne.blog.cz/1203/jednoduse-uzasna-dusena-jablka-s-orechy) a na sladké je chuť pořád, budu dnes péct banánového beránka s mákem :-)
Špaldový mazanec a bílkový beránek je už snědlý a pro koledníky a mlsné dítko upeču ještě medové celožitné perníčky.
Krásné a veselé Velikonoce tobě a celé tvé rodince!

7 farfalla farfalla | Web | 6. dubna 2012 v 17:05 | Reagovat

Budu péct holubici velikonoční:) http://www.maskrtnica.cz/?p=119 jablkový pohár bych si ale taky dala, hm.. Možná  zítra, dnes by to byl velký rozmar:)
Jinak krásné Velikonoce!

8 Pipi Pipi | Web | 6. dubna 2012 v 17:25 | Reagovat

[6]: Díky Madlo!

9 Pipi Pipi | Web | 6. dubna 2012 v 17:25 | Reagovat

[7]: Hezké Velikonoce i tobě, Farfallo!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama