Komentáře

1 Jana Jana | 25. června 2012 v 21:51 | Reagovat

Tak tohle je přesně to jídlo, které bych moc ráda ochutnala :)))

2 Pipi Pipi | Web | 25. června 2012 v 22:53 | Reagovat

[1]: Děkuju Jano, doufám, že brzo ochutnáš a snad ti bude chutnat!

3 Martina Martina | Web | 26. června 2012 v 13:13 | Reagovat

Čočka vypadá dobře, dlouho jsme ji už neměli, asi brzo vyzkouším. Co se týče placek, tak jsem dělala tohle: http://martininakuchyne.blogspot.cz/2012/05/90dd-indicke-chlebove-placky.html. Nakonec jsem stejně ještě přisypávala mouku, protože placky se hodně trhaly. Ale jinak byly moc dobré.

4 Pipi Pipi | Web | 30. června 2012 v 0:35 | Reagovat

[3]: Trochu mouky na vyválení člověk použije u každého těsta, to je jasné, ale tady u placek to bylo příliš. Tvůj recept má podobné schéma i ingredience, takže jsem příliš nevykoumala, proč se mě lepily a tobě trhaly. Ví Bůh. Nebo výbuch? :-)

5 Madla Madla | Web | 30. června 2012 v 14:03 | Reagovat

Červenou čočku miluju a od té doby, co náš junior příkrmuje, tak ji vařím opravdu hodně často. Nejradši ji dělám s kořenovou zeleninou a troškou kvalitní rajčatové passaty, vznikne pak krásně hustá polévka, kterou ještě zahušťuju nalámanými špagetami. Vařím bez soli, kus odeberu a pomixuju a zbytek ochutím troškou soli, pepře a rozmačkaného česneku.

6 florinka florinka | 7. srpna 2012 v 17:42 | Reagovat

http://florkajana.blogspot.cz/2012/07/objevte-kouzlo-cervene-cocky.html o červené čočce jsem psala tady. Je to skvělá věc za pár korun...

7 Pipi Pipi | Web | 7. srpna 2012 v 22:37 | Reagovat

[6]: Ahoj Florinko, tobě přijde červená čočka za pár korun? To se divím, protože já ji právě nekupuji tak často, jak bych ráda, jelikož patří k nejdrašší luštěnině, co znám. Myslím, že ji v bio kvalitě prodávají (u nás v obchodě) kolem padesáti korun za půl kilové balení.

8 Hanaka Hanaka | E-mail | 15. srpna 2012 v 11:28 | Reagovat

Dobrý den, děkuji za výtečný recept! Objevila jsem váš blog nedávno díky vašmu příspěvku "na kopci" a od té doby ráda nakukuju :-) Červenou čočku jsem dělala poprvé - nedůvěra mého drahého v cokoli přehnaně zdravé a výživné, ale tohle mile překvapilo. Sice si na to ještě přidal slaninu, ale prošlo to :-) jen jsem nečekala, že bude tak rychle a trošičku ji rozvařila, ale příště poladím. Taky nejím maso, ale hlavně - miluju rychlovky a pokud si recept okamžitě nezapamatuju a musím několikrát koukat do receptu a shánět všelijaké ingredience, většinou to u mě neuspěje. U vašich receptů se mi móóóc líbí jednoduchost! :-)

9 Pipi Pipi | Web | 15. srpna 2012 v 14:32 | Reagovat

[8]: Ahoj Hanako, děkuji za pochvalu! Mám vždycky ohromnou radost, když někdo najde odvahu a pustí se podle mého návodu do vaření :-)

Recepty jsou záměrně jednoduché, takže přímo jako stvořené k dalšímu experimentování a dolaďování dle vlastní chuti - takže ta partnerova slaninka mi ani v nejmenším nevadí!

10 Hanaka Hanaka | E-mail | 16. srpna 2012 v 13:11 | Reagovat

Mně trošku jo, ale násilím ho předělávat nebudu :-)

11 Pipi Pipi | Web | 16. srpna 2012 v 14:39 | Reagovat

[10]: Já bych spíš předčasně neházela flintu do žita. Změna návyků a chutí chce čas. Když si vzpomenu, jak jsem jedla ještě před pár lety! Hrůza. A jaký pokrok směrem k lepší stravě jsem udělala... zdaleka ještě nejsem spokojená, ale vím, že to trvá, takže nezoufej, za rok třeba přítel zjistí, že už nepotřebuje slaninku, aby mu chutnalo. Držím palce, Hanako!

12 Ren Ren | 9. května 2014 v 9:38 | Reagovat

Čápátí dělám z pohankové mouky a vody, tuhost jako na palačinky a peču je na suché pánvi. Dají se i po studenu

13 Nikita Nikita | 11. ledna 2016 v 14:47 | Reagovat

Do těsta na placky naši indičtí kuchaři přidávali trochu oleje ;) Nebude tolik lepit,po upečení na suché pánvi je pokládají na sebe a zabalí do alobalu,jinak rychle oschnou a ztvrdnou...

14 Pipi Pipi | E-mail | Web | 19. ledna 2016 v 19:30 | Reagovat

[13]: Děkuju za tip, Nikito! :-)

15 Tereza Tereza | E-mail | 27. července 2017 v 13:14 | Reagovat

Dobrý den,
právě jsem dovařila a musím říci, že recept je skvělý.
Koření jsem použila pouze: kari, kurkumu, kmín, zázvor a muškátový oříšek.
Celou směs jsem vařila ještě s 1/2 květáku.
A místo vývaru jsem dala jen vodu s 1 lžičkou zeleninové směsi z DM.
Smetanu ani rýžový nápoj jsem nedávala a i tak celá směs chutná jako z Dhaba!
Děkuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.