Z nákupního košíku... další porce vychytávek do kuchyně!

16. srpna 2012 v 22:12 | Pipi |  Z nákupního košíku

Když mi na email přišel pravidelný newsletter od Tchiba, obsahoval i informaci o nabídce na příští týden. Novinky do kuchyně mě přirozeně zajímají, ale název Steaky, hamburgery a spol. ve mě, jak jistě chápete, nevyvolal příliš velké nadšení. Přesto mi to nedalo a na jejich webovky jsem zavítala a po prohlédnutí zajásala: "Mají tu i něco pro mě!"

Ačkoliv se to hemží samými pánvemi a grily na steaky, nožemi a paličkami na maso, i milovníci zeleniny si zde vyberou. Posuďte sami a kompletní nabídku si prohlédněte zde. Naživo si můžete tyto pomůcky prohlédnou a ohmatat od pondělí 20.8. v kamenných prodejnách, ale pokud jste nedočkaví, nebo se do obchodu nedostanete, můžete si zboží již tradičně objednat přes internet. A to dokonce v předstihu již nyní!

Vybrala jsem svých osm favoritů, popis najdete uvnitř článku. Zaujala vás aktuální nabídka od Tchiba? A která vychytávka se vám nejvíc líbí?




1. Skleněná poklice na hrnce a pánve o průměru cca 24 - 28cm, 799Kč. Poklice vylepšuje vaření tím, že dovoluje páře unikat horním otvorem a vodu, která se na poklici sráží, shromažďuje v záchytné drážce a ta se tak nevrací do pokrmu. Můj osobní favorit. Jen nevím, kde bych takovou velkou a křehkou poklici skladovala, aby se k ní nedostalo bambino, pro něž jsou hrnce a poklice ideálním předmětem na hraní...



2. Pánev na hamburgery z litého hliníku, průměr 26cm, 499Kč. Protože sním o křupavých a krásně tvarovaných zeleninových karbanátcích!



3. Forma na pečení zeleniny, 199Kč. Další šikovně věc ovšem spíše do větší kuchyně. Ty potvory papriky málokdy chtějí samy stát. Tak proto.


4. Fritovací koš do hrnců s průměrem asi 28cm, 199Kč. Hranolky peču obvykle v troubě, ale čas od času potřebuji na oleji usmažit celerové řízečky, nebo vaječné smaženky a v takovém případě bych do hrnce s rozpáleným olejem posadila tento košík. Jídlo, které se po všech stranách smaží v oleji by mělo být rychleji usmažené a proto také méně nasáklé tukem. Tohle pozitivum fritovacího hrnce mi uvízlo v paměti. Jinak samozřejmě smažení není příliš zdravý způsob úpravy potravin a doporučovala bych jej používat pouze svátečně.



5. Vakuová dóza na marinování /na baterie/, 899Kč. Znáte ty situace, kdy vás čeká grilovaní a vy potřebujete naložit maso či zeleninu do oleje s kořením, nebo do jogurtu? Tak v této misce potravina nasákává chutě ve vakuu a tedy bez oxidačního (rozkladného) efektu. Údajně se ve vakuu marináda vstřebává až 8x rychleji... To nemohu ověřit, ale už jenom to zpomalení rozkladu je skvělá věc.



6. Nůžky na bylinky, 179Kč. Jako stvořené na stříhání šnytlíku, ale nejsem si jistá, zda se dobře hodí i na jiné bylinky. Máte s tím zkušenost?



7. Univerzální kryt na pánev s průměrem 20, 24, nebo 28cm, 279Kč. Ochraňuje před prskáním a sítko uprostřed dovoluje unikání páry. Poklice má šikovnou rukojeť, na kterou lze kryt postavit. Tohle oceňuji, jelikož při vaření v mé pidi kuchyni se mi často stane, že nemám poklici kam položit.



8. Zapékací misky, dva kusy za 299Kč. A tento výběr je snad jasný - francouzská cibulačka se zapečeným toastem pro každého!


Foto: Tchibo.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HelaF HelaF | 26. srpna 2012 v 20:47 | Reagovat

náhodou jsem minulý týden jela něco vyřizovat do Prahy a při té příležitosti jsem koukla do tchiba a koupila nůžky na bylinky. Šmitlík perfektní, bazalkové lístku též, jsou z nich pomačkané nudličky, možná kdybych jich nestříhala hrst najednou, nebyli by tak pomačkané :)

2 Pipi Pipi | Web | 26. srpna 2012 v 23:50 | Reagovat

[1]: Díky Helo za reakci, právě ty jiné bylinky si moc neumím představit, ale asi ve spěchu, nebo při větším množství bylinek je to šikovné.

3 HaF HaF | Web | 31. srpna 2012 v 22:48 | Reagovat

A mně se líbí zapékací misky!

4 Pipi Pipi | Web | 1. září 2012 v 10:58 | Reagovat

[3]: Souhlasím, jsou opravdu moc roztomilé!

5 oznamovac oznamovac | Web | 22. listopadu 2012 v 8:15 | Reagovat

Nedávno jsme si nechali postavit kuchyň od firmy Potrusil a musím říct, že na kuchyně to jsou opravdoví machři. Vaření v moderní a kvalitní kuchyni je opravdu mnohem zábavnější, než tomu bylo v té staré. Mrkněte na jejich stránky http://www.potrusil.cz/kuchyne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama