Komentáře

1 Lucie Lucie | Web | 12. března 2013 v 6:42 | Reagovat

my máme občas doma právě sójovou smetanu. Občas ji kápnu do zeleninového krému na zjemnění, mamka ji používá do kávy, protože jí nedělá dobře kravské mléko. Jinak zkušenosti z jinými druhy rostlinných smetan nemám.

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 12. března 2013 v 23:01 | Reagovat

[1]: A chutná vám ta sojová smetana? Necítíte v ní určitou pachuť?

3 happy.lenulka happy.lenulka | Web | 13. března 2013 v 23:08 | Reagovat

[2]: mě docela chutná ta rostlinná od Ramy.... pak mi chutnala Hola nebo jak se jmenuje, ale jen do té doby než jsem zjistila, že v ní jsou ne příliš vhodný éčka. a např. rýžová je odporná. mandlovou vyzkouším.

4 Pipi Pipi | E-mail | Web | 13. března 2013 v 23:34 | Reagovat

[3]: Rýžová smetana je husto hustá skoro jako aspik, chuťově mě vůbec neuráží... Ale každý máme jiné chutě... :-)

5 happy.lenulka happy.lenulka | Web | 14. března 2013 v 22:14 | Reagovat

[4]:opravdu? já měla rýžovou která byla jak obarvená voda na bílo a chuťově fakt divná. tak možná zkusím jinou značku a dám ji ještě šanci ;)

6 Lucie Lucie | Web | 15. března 2013 v 9:55 | Reagovat

[2]: No nevadí mi, asi jsem divná, ale nic necítím, taky tam nedávám litry :-)

7 Pipi Pipi | E-mail | Web | 15. března 2013 v 14:06 | Reagovat

Ne, v pořádku, nevadí, že nic necítíš, já s ní zkušenost nemám, jen znám "sojovou" pachuť z jiných výrobků, tak proto jsem se ptala. Každý má jiné chuťě, tak proč by někomu nechutnala sójová!?! Já jsem spíš zvyklá, že se sója haní a tak mne trochu překvapilo, že se k ní někdo hrdě hlásí. Teď aspoň vím, že se jí nemusím bát vyzkoušet, takže díky za podnětný příspěvek do diskuze, Lucko! :-)

8 slavkas slavkas | E-mail | 16. března 2013 v 10:53 | Reagovat

Já používám obyčejné ovesné mléko sušené, je nasládlé, trochu zahustí a hodí se do kaší na sladko a i do veškerých zeleninových omáček či polévek na zjemnění chuti.

9 Eliška Eliška | Web | 17. března 2013 v 13:33 | Reagovat

Za poslední dobu jsem byla několikrát v Country life a vždycky jsem si odtamtud odnesla něco, co ještě neznám. Tentokrát ovesnou smetanu Oatly. Píšou, že se dá použít jako normální smetana, tak jí tedy zkusím dnes dát do jedné zapečené směsi. Uvidíme, jak se osvědčí. A do kafe si dávám sušeného pohankového Zajíce.

10 Pipi Pipi | E-mail | Web | 17. března 2013 v 23:01 | Reagovat

[8]: Sušené mléko používám obecně na vaření také, i když rýžové, ale často se mi stává, že mi v polévce či omáčce po tom prášku zbudou žmolky, nebo kousky prášku, když jej už nestihnu rozvařit. Možná jsem jenom nešikovná, ale pro lepší výsledek při vaření sahám raději po tekuté smetaně.

11 Pipi Pipi | E-mail | Web | 17. března 2013 v 23:08 | Reagovat

[9]: A nevadí Vám chuť pohanky? Já totiž pohankovému nápoji nemohu přijít na chuť...

12 slavkas slavkas | 18. března 2013 v 7:03 | Reagovat

Sušené "mléko" používám až po uvaření něčeho, pak jen množství, které potřebuji, do uvařeného pokrmu promíchám.

13 Eliška Eliška | Web | 19. března 2013 v 13:16 | Reagovat

[11]:Ne, mně hrozně chutná :). Víc než sójová varianta.

14 Naira Naira | Web | 21. března 2013 v 22:22 | Reagovat

Omlouvám se, že nekomentuju článek, ale jsem čerstvý vegetarián a objevení této stránky mě velmi nadchlo! Takže tisíceré díky za jakýkoliv dobrý bezmasý recept!!

15 Pipi Pipi | E-mail | Web | 21. března 2013 v 23:46 | Reagovat

[14]: Děkuji moc za pochvalu, Nairo!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.