Komentáře

1 Therése Therése | E-mail | Web | 25. dubna 2013 v 23:48 | Reagovat

Používám sypkou stévii, a ta sladí jako blázen. Jen si člověk musí zvyknout na takovou "jinou" chuť sladkého, přecejen výrobci i ten cukr vylaďují, aby nám chutnal, nebo jsme prostě na něj zvyklí, a tohle je přírodní rostlinné sladidlo s trochu jinou chutí...ale doporučju sypkou:-)

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 26. dubna 2013 v 1:21 | Reagovat

[1]:Děkuju za tip, Therése, sypkou stévii chci zkusit, minimálně pro srovnání!

3 Lucie Lucie | Web | 26. dubna 2013 v 6:41 | Reagovat

kápla jsi mi do noty :-) už nějaký čas se snažím omezovat mléčné produkty. Obecně je nám vléváno do hlavy, jak jsou zdravé, že jich potřebujeme několik dávek denně kvůli vápníku... jinak stévii jsem si před několika lety objednala v sypkém stavu a upřímně mi nechutná, nějaký čas jsem ji používala, ale ta pachuť mi prostě vadí, takže mi spoustu pytlíčků leží doma. Spíše přemýšlím o tabletkách nebo extraktu, jestli to nebude lepší.

4 Aneta Aneta | Web | 26. dubna 2013 v 7:39 | Reagovat

Já mléko nepiji vůbec, mléčné výrobky omezuji. Se stévíí mám bohaté zkušenosti, měla jsem tekutou, tabletky i sypkou. A dokonce si jí pěstuju na okně. Nejvíc mi vyhovuje ta sypká, tabletky jsou fajn do čaje - stačí tak 2-3, ale na nic moc jinýho s použít nedají. Tekutá mi nechutnala vůbec, měla hroznou pachuť a přišla mi hořká. Ta na okně moc neosladí, ale když mě honí mlsná otrhám pár lístků a jím je samotné :D

5 Hanaka Hanaka | 26. dubna 2013 v 8:42 | Reagovat

Na stévii se už dlouho chystám, tak se mi tento článek hodí, vím, že tekutou nebrat. Mléčné výrobky se omezovat nesnažím, protože máme doma krávu :-) Nemyslím si, že kvalitní syrové mléko je škodlivé, naopak můžu říct, že od té doby, co ho piju a v produktech konzumuju pravidelně, nehty, zuby...vše se zlepšilo. Ale je jasné, že komerční produkty jsou někde jinde. A je taky fakt, že během zasušení, kdy kravka nedojila jsme se stali skoro vegany, protože kupované výrobky se prostě nedali pozřít! Spíš se snažím omezit ten cukr, hlavně u přítele, který je na vše sladké, ale spolehlivě na něj zabere zatím jen med. Krásná úvodní fotka! :-)

6 Pipi Pipi | E-mail | Web | 26. dubna 2013 v 12:59 | Reagovat

[3]: Chápu, Lucie. Také vnímám tu pachuť stévie a vážně doufám, že si na ni zvyknu, ale člověk se nemůže nutit do něčeho, i kdyby to bylo sebezdravější, že?

7 Pipi Pipi | E-mail | Web | 26. dubna 2013 v 13:01 | Reagovat

[4]: Děkuju za popsání tvé zkušenosti, Aneto. Zkoušela jsi tu doma pěstovanou usušit a nadrtit? Údajně ty čerstvé lístky tolik nesladí, ale usušené by měly být zase velmi sladivé...?

8 Pipi Pipi | E-mail | Web | 26. dubna 2013 v 13:05 | Reagovat

[5]: To, co popisuješ, Hanako, vypadá jako přirozený soulad s přírodou a chovaným zvířetem. O mléku se píše ve špatném také proto, že mnoho lidem působí nedobře na trávení. Nicméně třeba ty patříš k lidem, kteří nemají problém mléčnou bílkovinu zpracovat, k čemuž přispívá i to, že máte mléko domácí a nikoliv průmyslově zpracované. Pokud na sobě cítíš pozitivní účinky, tak by byl, myslím, nesmysl si mléko ošklivit.

9 jana jana | E-mail | 27. dubna 2013 v 9:55 | Reagovat

Tak tohle je vysloveně nabité zdravím:) A navíc určitě moooc dobré:)

10 Pipi Pipi | E-mail | Web | 27. dubna 2013 v 14:25 | Reagovat

[9]: Děkuji Jano! :-)

11 Michal Michal | Web | 28. dubna 2013 v 0:34 | Reagovat

Trochu bych polemizoval s tím, že odborníci odmítají čisté mléko (kravské). Někteří ovšem, ale určitě ne většina. Ale jinak ty doslazované věci a pseudojogurty určitě nejsou ok.

Ale kozí výrobky jsou super, jen ne bohužel pro každého. Ženu nemůžu přesvědčit

12 Pipi Pipi | E-mail | Web | 28. dubna 2013 v 1:51 | Reagovat

[11]: V článku jsem nechtěla zabíhat do detailů, ale obecně se domnívám, že příznivci mléka jsou spíše klasičtí lékaři (viz ta plošná léčba osteoporózy mléčnými výrobky) a odmítači jsou podle mne propagátoři zdravé stravy, východní/čínské medicíny, zastánci makrobiotiky, živé stravy a veganství.

To je můj zjednodušený pohled na věc a neznamená to, že by každý praktický lékař považoval mléko za zdravé a naopak.

A že Vaší ženě kozí výrobky nevoní zcela chápu, sama jsem tímto "odstupem" trpěla před několika lety, ale teď už nic nepříjemného necítím. Škoda jen, že tomu nedá ještě šanci, ale do toho se nedá nutit stejně jako všem nemůže vonět kopr, že? :-)

Díky za komentář, Michale.

13 umaculky umaculky | Web | 4. května 2013 v 10:54 | Reagovat

Ahoj, stévie mě také zajímá, objednala jsem si rostlinku spolu s ostatním v zahradnictví. Že víc než čerstvá sladí sušená jsem slyšela a právě proto mi nějak nevím proč ještě tabletky a kapky :-) Jsem na ní zvědavá.
A co se mléka týká, máme ho doma rádi ale já bych měla ještě raději čerstvé. Jen nějak nevím kam pro něj a zvonit u domku kde mají krávu to mi přijde divné :-)

14 Pipi Pipi | E-mail | Web | 4. května 2013 v 13:24 | Reagovat

Ahoj! Čerstvou stévii v květináči bych si také ráda pořídila, jelikož kupované produkty jsou dosti nákladné. Budeš-li mít nějakou dobrou zkušenost, jak správně sušit lístky, jak skladovat, nebo kolik použít na slazení/pečení a podobně, tak budu ráda!

15 umaculky umaculky | Web | 5. května 2013 v 10:02 | Reagovat

[14]: Dobrě, budu referovat :-)

16 Pipi Pipi | E-mail | Web | 5. května 2013 v 14:31 | Reagovat

[15]: Fajn, děkuju!

17 umaculky umaculky | 31. května 2013 v 11:36 | Reagovat

[16]: Ahoj, tak hlásím že rostlinka dorazila v pořádku, měla jsem hroznou radost jak levně jsem ji pořídila ( 30 kč) ale pak jsem odjela do lázní a moji chlapi ji nechali v tomhle mizerném počasí na balkoně takže zašla na chlad.
Ale už mám novou (120 kc!!!!), lístek jsem ochutnala, vážně sladí :-) takže ji otříhám, normálně usuším a uvidím.

18 Pipi Pipi | E-mail | Web | 1. června 2013 v 0:21 | Reagovat

[17]: Ahoj Máculko, v čem prosím tě tkví ten velký cenový rozdíl mezi stévií č. 1 a 2?

19 umaculky umaculky | E-mail | Web | 10. června 2013 v 15:46 | Reagovat

[18]:  Ahoj. Já Ti ani nevím. První rostinka byla menší ale ani druhá není žádný obr. Ale v zahradnictví, kde jsem kupovala č.2 stála měsíc před mým nákupem "jen" 70kč. Taky tomu moc nerozumím. Pokračování mojeho příběhu se Stévií je takovýto : začala uvadat i ta druhá. Vůbec nevím proč, všude se píše, jak je to nenáročné. Už jsem se smířila s tím že ji taky vyhodím ale poslední pahýlek obrazil, tak chodím okolo skoro po špičkách :-) Zatím to vidím jako drahou srandu ale doufám, že z toho nakonec něco bude.
Můžu tedy zatím jen potvrdit, že sladká chuť zůstane v ústech o dost déle než cukrová. A žádnou pachuť necítím, třeba je jen z těch upravovaných přípravků?

20 Pipi Pipi | E-mail | Web | 10. června 2013 v 18:29 | Reagovat

[19]:Hm, to zní zvláštně, že by i Stévie měla svou "sezónu" a mimo ni byla dražší...? :-)

Tak přeju, aby se Ti rostlinka vzpamatovala a snad Ti pak půjde usušit úroda!

21 umaculky umaculky | 20. června 2013 v 17:40 | Reagovat

Ahoj, jsem tu s hlášením. Druhá stévie taky zašla, takže to vzdávám. Je to drahá sranda kupovat pořád nové a nic z toho :-) Ale příští rok to zkusím zase.

22 Pipi Pipi | E-mail | Web | 20. června 2013 v 19:39 | Reagovat

[21]: Ahoj Máculko, to mě mrzí, že se Ti nedařilo, ale holt je stévie asi citlivka a vyžaduje konkrétní péči/zálivku/stanoviště a jde jen vychytat o tu správnou kombinaci...? Chválím Ti, že to úplně nevzdáváš a přeju ať se to příští rok podaří! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.