Komentáře

1 Lucie Lucie | E-mail | Web | 11. srpna 2013 v 19:46 | Reagovat

Z lámanky jsem poslední dobou dělala variaci na klasické italské risotto, výborné. A minulý týden to byla granola, taky moc fajn záležitost :-)

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 11. srpna 2013 v 22:57 | Reagovat

[1]: Tu pohankovou granolu jsem u Tebe viděla a musím říct, že mě to překvapilo. To je přesně ten nápad, který by mě s pohankou nenapadl... :-)

3 Magdaléna Magdaléna | Web | 12. srpna 2013 v 17:08 | Reagovat

Báječný pohankový recept :). Pohankovou kaši jsem kdysi zkoušela a dopadlo to katastrofálně - vařila jsem to snad půl hodiny - problém byl asi v tom, že to nebyla lámanka, nýbrž celá zrna.
Pohanku se snažím jíst (i když mi příliš nechutná) kvůli cévám, ale zatím jediný způsob, jak jsem schopna ji do sebe dostat je: Přes noc namočit a ráno smíchat s jogurtem a ovocem. :)
Za tento recept moc děkuju, až pokoupím lámanku, pustím se do toho :)

4 Pipi Pipi | E-mail | Web | 12. srpna 2013 v 20:34 | Reagovat

[3]: Děkuju Magdo! Jsme na tom s konzumací pohanky podobně - také ji jím spíše pro její blahodárné zdravotní účinky, než pro její nepřekonatelnou chuť :-)

5 Madla Madla | Web | 12. srpna 2013 v 22:14 | Reagovat

Já jsem se s pohankou docela hodně zkamarádila až nedávno, díky mým zdravotním problémům a přechodu na bezlepkovou stravu. takže pohanku na sladko ve formě raw kaše (namočená pohanka + ořechy, slité a poté rozmixované), dochucené medem a ovocem, pohankové müsli s čokoládou, kokosem a sušenými třešněmi, pohankové lívanečky. Na slano mi pak moc chutná jako variace klasického risotta, nejlepší je v kombinaci s houbami (http://madlinakuchyne.blog.cz/1003/pohankove-risoto-s-pecenym-cesnekem-a-hlivou)
Pokud ji chci využít na slané vaření, tak ji vařím ve vývaru, nepotřebuje pak tak výrazně dochutit a navíc získá i další nutriční hodnoty.
A jinak, pohanka je sice zdravá, ale rutin, který příznivě působí na cévy, je obsažen pouze v mladých pohankových lístcích, takže v tom, co běžně kupujeme ve zdravé výživě, je obsah rutinu opravdu minimální.

6 Pipi Pipi | E-mail | Web | 13. srpna 2013 v 1:16 | Reagovat

[5]: Díky za báječné tipy, Madlo. Rozhodně bych si hned dala pohankové rizoto s houbami. Pohanka a houby jsou ideální pár, prostě takový zdravější kuba... :-)

7 Hanaka Hanaka | 17. srpna 2013 v 10:34 | Reagovat

Samotnou vařenou taky moc nemusím, nejčastěji ji používám ve formě mouky do rohlíků, palačinek... A zrovna předevčírem mi při dělání štrůdlu došli oříšky, tak jsem to posypala pohankou lámankou a musím říct, že to bylo od ořechů skoro k nerozeznání - pan domácí si ničeho nevšiml :-)

8 Pipi Pipi | E-mail | Web | 17. srpna 2013 v 14:11 | Reagovat

[7]: Zajímavý nápad - to by mě nenapadlo! :-)

9 Hanaka Hanaka | 17. srpna 2013 v 14:14 | Reagovat

Fuj a teď vidím tu otřesnou hrubku, to je asi z toho sluníčka :-)

10 Tajemná Temnota Tajemná Temnota | E-mail | Web | 1. září 2013 v 18:11 | Reagovat

Tohle vypadá dobře :).
Ikdyž rýži na sladko nemám ráda, tak myslím že pohanka by mi chutnat mohla. Hlavně s těmi malinami to vypadá dobře! :)

11 Pipi Pipi | E-mail | Web | 2. září 2013 v 17:09 | Reagovat

[10]: Jé, a já zase mléčnou rýži miluju... :-) Pohanka nasladko je taková rustikálnější, není podbízivě sladká, tak snad zachutná!

Děkuju za komentář, Tajemná Temnoto :-)

12 misa misa | 10. září 2013 v 17:33 | Reagovat

Dělam kaši podobně, jen ji předem spařím a nechám v té vodě ještě 1-2 h,pak postupuji stejně.Snažím se ji rozvařit,aby z toho byla kaše.Moc dobrá je s kakaem a strouhaným jablkem.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.