Komentáře

1 Lucie Lucie | E-mail | Web | 3. listopadu 2013 v 10:34 | Reagovat

Ještě se nám krčí na balkoně poslední obrovská cuketa, tak možná vyzkouším :-)

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 3. listopadu 2013 v 10:45 | Reagovat

[1]: Tak to jsem ráda, že nejsem jediná s posledními zásobami cukín! :-)

3 Alizia Alizia | E-mail | Web | 3. listopadu 2013 v 11:23 | Reagovat

Hned bych si ji dala!

4 Magdaléna Magdaléna | Web | 3. listopadu 2013 v 16:24 | Reagovat

A tu rýžovou mouku bych sehnala i v Dm a zdravé výživě v menším městě? :)

5 Pipi Pipi | E-mail | Web | 3. listopadu 2013 v 19:29 | Reagovat

[4]: V DMku mívají pohankovou, špadlovou a žitnou, možná kukuřičnou, ale rýžovou jsem tam dosud nikdy neviděla. Mívají ji k dostání ve zdravých výživách, ale ne vždy, bohužel. Někdy mají místo rýžové mouky rýžovou krupičku, což je hrubší konzistence, která mi obvykle v receptu funguje podobně, akorát to víc křupe... :-)

Tak doufám, že uspěješ u vás ve městě, jinak jde také objednat přes internet.

6 Madla Madla | E-mail | Web | 7. listopadu 2013 v 20:17 | Reagovat

Tak tu bych si hned dala! V létě ji určitě vyzkouším, teď už na tuzemskou cuketu asi nenarazím, takže snad na tuhle vláčnou nádheru do příštího roku nezapomenu!

7 Pipi Pipi | E-mail | Web | 10. listopadu 2013 v 0:01 | Reagovat

[6]: Díky Madlo!

8 HaF HaF | Web | 17. listopadu 2013 v 14:12 | Reagovat

Tak jsem otestovala z jablek a ořechů a byla super! Dík za bezva recept!

9 Pipi Pipi | E-mail | Web | 17. listopadu 2013 v 14:46 | Reagovat

[8]: Jé, to mám radost, že se někdo do receptu pustil. Díky HaFe za milý komentář!

10 Kiki Kiki | 19. února 2014 v 13:44 | Reagovat

Zdravím, čím a jakým množstvím mohu nahradit ten sladovit, který je s lepkem??

11 Pipi Pipi | E-mail | Web | 19. února 2014 v 14:49 | Reagovat

[10]: Jéje, vidíš, to mi nedošlo, že vlastně slad obsahuje lepek! Hned to v receptu upravím - já ten sladovit ráda používám a přidávám ho spíš pro zvýraznění sladkosti, ale klidně jej vynech a přidej agáve, nebo rýžový sirup.

Díky za upozornění!

12 kaca kaca | E-mail | 6. srpna 2014 v 21:30 | Reagovat

a bez toho vejce by to nešlo?

13 Martina Martina | 6. srpna 2014 v 22:02 | Reagovat

Vypadá to velice chutně. Ale nemám sirup, je možné ho nahradit sirupem javorovým?
Děkuji!

14 VK VK | 7. srpna 2014 v 3:38 | Reagovat

[12]: Vejce ve sladkém pečení lze nahradit banánem. Ve slaných receptech už je to težší a záleží na zbytku ingrediencí.

Ten banán rozmačkat na kaši. Jeden banán je cca jako 1,5 vejce. Vždy používám jen jeden, ať je v receptu jedno nebo dvě ;)

15 Pipi Pipi | E-mail | Web | 7. srpna 2014 v 13:39 | Reagovat

[13]: Díky Martino, určitě můžete použít javorový sirup místo agávového, v tom nevidím žádný problém. Možná že buchta bude o něco sladší, ale to by neměl být problém, že? :-)

16 Lucie Lucie | 8. srpna 2014 v 9:33 | Reagovat

Šlo by to udělat i ze žitné, jemně mleté mouky?:)

17 Pipi Pipi | E-mail | Web | 8. srpna 2014 v 12:19 | Reagovat

[16]: Žitnou mouku použít asi půjde, ale dosud jsem to nezkoušela, a myslím, že buchta bude trochu jiná. Žitná mouka je taková hrubší, nakyslejší a víc nasákne obsaženou tekutinu. Posledně jsem místo rýžové mouky použila jemnou kukuřičnou, a i když to bylo dobré, změna byla znát - rýžová mouka je jemná a taková nasládlá.

Na druhou stranu žitná mouka je výživnější a zdravější, takže nebojíte-li se experimentu, zkuste to, myslím, že recept by tu záměnu měl unést. Případnou hutnost a menší sladkost holt doladíte potom... Doufám, že se dílo podaří, Lucie! :-)

18 kaca kaca | E-mail | 8. srpna 2014 v 17:19 | Reagovat

[14]: Díky za tip VK, ale banány taky nejíme :\

19 Kačenka Kačenka | E-mail | Web | 2. března 2016 v 15:45 | Reagovat

Pozor, žito taky obsahuje lepek, i když ne tolik, jako pšenice. Jedině rýže a kukuřice jsou zcela bez lepku.

Můj problém se jmenuje nedostatek cuket :-). My je totiž milujeme smažené a s domácí tatarkou s česnekem. A ještě než se toho přejíme, je celá mamčina úroda pryč a na buchty nezbyde..

20 LucieH LucieH | 25. července 2017 v 23:06 | Reagovat

Dnes jsem pekla a teď ještě vlažnou jíme, je vynikající, děkuji za recept :) Jen jsem místo sladovitu, který jsem neměla, dala melasu, a přidala ještě lžíci perkíkového koření, výsledek úžasný.

21 Mareta Mareta | 3. srpna 2017 v 9:54 | Reagovat

Výborná buchta, moje máma má bezlepkovou dietu, takže moc děkuju za další nápad, co jí upéct :) přidala jsem jen slunečnicová a dýňová semínka a do části kakao. Miluju rý

22 Mareta Mareta | 3. srpna 2017 v 9:55 | Reagovat

...ryžovou mouku :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.