Komentáře
[1]: Já si ale myslím, že zase tak netradiční ta polévka není - přeci jen se vaří z celeru, petřele a pórku, což je obvyklá polévková zelenina. A že je zahuštěná jáhlami? Ty se, pravda, do polévky příliš často nepoužívají, na druhou stranu je to oblíbená obilovina našich předků, takže si myslím, že se jedná spíš o návrat domů... :-)
Díky za komentář, Alizio!
Jé, velice podobnou polévku jsem vařila minulý týden, jen s bílou cibulí místo pórku a zahušťovala jsem uvařenou pohankou-lámankou. A sypala plísňovým sýrem, ten já ráda snad i na palačinkách :-)
[3]: Tak to máme podobné chutě, tedy až na ten plísňák - ten by přes mne neprošel... ha ha
:) Krémové polévky mám také moc ráda. Šly by jáhly nahradit pohankou?
[5]: Díky za komentář, Magdaléno. Pohanka by jistě šla použít, ale minimálně chuť bude trochu jiná. Jáhly jsem do receptu vybrala záměrně nejen proto, že jsou světlé, ale také proto, že mají velmi jemnou až neutrální chuť, což se k použité bílé/jemné zelenině myslím dobře hodí. Pohanka je, alespoň pro mne, chuťově o dost výraznější. Na druhou stranu, jestli máš její typickou chuť ráda, tak proč to nezkusit? :-)
Hodne netradicni polevka, ale verim, ze bude dobra :-)