Komentáře

1 Alizia Alizia | E-mail | Web | 10. ledna 2014 v 15:45 | Reagovat

Hodne netradicni polevka, ale verim, ze bude dobra :-)

2 Pipi Pipi | E-mail | Web | 10. ledna 2014 v 16:03 | Reagovat

[1]: Já si ale myslím, že zase tak netradiční ta polévka není - přeci jen se vaří z celeru, petřele a pórku, což je obvyklá polévková zelenina. A že je zahuštěná jáhlami? Ty se, pravda, do polévky příliš často nepoužívají, na druhou stranu je to oblíbená obilovina našich předků, takže si myslím, že se jedná spíš o návrat domů... :-)

Díky za komentář, Alizio!

3 Madla Madla | E-mail | Web | 10. ledna 2014 v 21:43 | Reagovat

Jé, velice podobnou polévku jsem vařila minulý týden, jen s bílou cibulí místo pórku a zahušťovala jsem uvařenou pohankou-lámankou. A sypala plísňovým sýrem, ten já ráda snad i na palačinkách :-)

4 Pipi Pipi | E-mail | Web | 10. ledna 2014 v 22:36 | Reagovat

[3]: Tak to máme podobné chutě, tedy až na ten plísňák - ten by přes mne neprošel... ha ha

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 11. ledna 2014 v 17:26 | Reagovat

:) Krémové polévky mám také moc ráda. Šly by jáhly nahradit pohankou?

6 Pipi Pipi | E-mail | Web | 11. ledna 2014 v 21:56 | Reagovat

[5]: Díky za komentář, Magdaléno. Pohanka by jistě šla použít, ale minimálně chuť bude trochu jiná. Jáhly jsem do receptu vybrala záměrně nejen proto, že jsou světlé, ale také proto, že mají velmi jemnou až neutrální chuť, což se k použité bílé/jemné zelenině myslím dobře hodí. Pohanka je, alespoň pro mne, chuťově o dost výraznější. Na druhou stranu, jestli máš její typickou chuť ráda, tak proč to nezkusit? :-)

7 Teraza Teraza | Web | 8. února 2017 v 8:48 | Reagovat

Jáhly jsem objevila teprve nedávno a proto jsem hledala další nové recepty s jáhlemi. Zítra zkusím tento krém.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.