Komentáře

1 KLára KLára | E-mail | Web | 20. března 2014 v 8:57 | Reagovat

Pipi - díky! Asi dvacet dětí :-)) KOláč je luxusní, musím udělat zase čokoládový koláč !

2 KLára KLára | E-mail | Web | 20. března 2014 v 8:59 | Reagovat

Ještě jsem zapomněla, s Klárou rozhodně soutěžit můžeš, protože KLára si postaví většinou talíř na kraj stolu s vědomím, jak se tam hezky láme světlo, které se tam fakt láme, ovšem zcela jiak, než je na hezkou fotku potřeba :). Všechny ty fotky, kromě přímých po vaření fotí pan domácí. Kdybych je fotila já, většinou by to byly ostré šmouhy a za nimi rozmazaný talíř - děti neděti :)

3 Pipi Pipi | E-mail | Web | 20. března 2014 v 13:07 | Reagovat

[2]: Tak tedy slava panu domacimu :-)

4 Madla Madla | E-mail | Web | 24. března 2014 v 10:04 | Reagovat

Tak tento cheesecake je fantastický! Bohudíky za fazolové muffiny s čokoládou a pomerančem, které jsem právě dojedla, protože jinak bych se uslintala k smrti! ... A stejně se uslintám!
Vypadá fakt parádně a musím pochválit krásné aranžmá. Hmmm, asi si ho brzy upeču, jen asi místo mascarpone dám domácí lučinu, s tou se nic zkazit nemůže :-)

5 Pipi Pipi | E-mail | Web | 24. března 2014 v 15:11 | Reagovat

[4]: Díky Madlo, jsem ráda, že i zde zafungoval Pavlovův reflex :-) Máš-li ráda hutné čoko dortíky, tak tento je podle mě moc dobrý a překvapilo mě, že chutnal i kamarádkám, které jedí cukr, tedy že na ně nebyl málo sladký, jak se mi občas stává.

Pokud nemáš v dosahu mascarpone, tak bych ti spíš než jinak moc dobrou lučinu doporučila tučný tvaroh. Bojím se, že lučina je méně tučná a výsledek bude drobivější. Nebo lučinu a tučný tvaroh místo polotučného. Zkrátka na tuku bych nešetřila... :-)

6 Madla Madla | E-mail | Web | 25. března 2014 v 11:01 | Reagovat

Tak tak, do tvarohových dortů dávám vždycky tučný tvaroh a musím říct, že o tom tvém čokoládovém se mi dokonce i zdálo :-) Jen uvažuju, jaký udělat bezlepkový korpus, abych nemusela použít nic kupovaného...
No, každopádně ho velice brzy upeču a pak dám vědět, ale už teď vím, že to bude bomba, jako každý tvůj recept.

7 Pipi Pipi | E-mail | Web | 25. března 2014 v 15:43 | Reagovat

[6]: Díky Madlo. O těch bezlepkových sušenkách jsem přemýšlela, ale říkala jsem si, že si bezlepkáři určitě pečou sami, nemáš to tak?

Jinak v biopotravinách jsem častokrát zahlédla bezlepkové piškoty a biopekárna Zemanka má kromě těch zmíněných piškotů i další bezlepkové sušenky - viz zde: http://eshop.biopekarnazemanka.cz/Bezlepkove-bio-pecivo

8 Madla Madla | E-mail | Web | 25. března 2014 v 20:55 | Reagovat

Jojo, bezlepkové piškoty i sušenky se už dají celkem v pohodě koupit i v malém městě, jenže smůla je v tom, že mě nechutnají, jsou na mě moc přeslazené. Takže asi udělám svou oblíbenou drobenku z jáhlových vloček a mandlí, trochu dochutím třtinovým cukrem a dobarvím kakaem a bude to :-)

9 Pipi Pipi | E-mail | Web | 25. března 2014 v 22:43 | Reagovat

[8]: Aha, no, já se v tom moc neorientuji, pouze jsem si všimla, že Zemanka dělá bezlepkové sušenky slazené rýžovým sirupem, tedy bez cukru, ale jsou dosti drahé, tak jsem je zatím nekupovala.

Ty vločky jsou dobrý nápad! Ještě mě napadlo místo sušenek použít hrubě sekané ořechy - právě třeba mandle, spojit to sirupem, či medem, máslem a kakaem... co myslíš?

10 Madla Madla | E-mail | Web | 27. března 2014 v 19:49 | Reagovat

Pipi: Jojo, přesně takhle to dělám, najemno umelu vločky + ořechy (mandle, vlašáky, kokos - aby to ladilo s krémovou vrstvou), doslazuju medem nebo třtinovým cukrem, u bezlepkové varianty používám jako pojidlo vejce, u klasické jen trošku mléka.

11 Tereza Tereza | E-mail | 8. dubna 2014 v 15:19 | Reagovat

Tak ozkoušeno! Koláč je výborný, nikomu jsme nedali a celý snědli s mužem sami dva :) Jen čoko-polevu nahoru už jsem nedělala, přišlo mi, že by byl už příliš čokoládový. Korpus jsem udělala jen z mandlové mouky, kakaa a másla a byl moc dobrý.

12 Pipi Pipi | E-mail | Web | 8. dubna 2014 v 20:57 | Reagovat

[11]: Jsem ráda, že vám chutnalo, Terko. Dort je fakt hodně čokoládový, stačí mi jeden kousek a jsem plná... :-)

13 Jitka Jitka | E-mail | 20. dubna 2014 v 18:16 | Reagovat

Ahoj Pipi,dělala jsem dnes dort a je vynikající :)...dala jsem k tomu ještě šlehačku a lžičku jahodové marmelády-a bylo to prostě ňam!Díky

14 Pipi Pipi | E-mail | Web | 21. dubna 2014 v 20:51 | Reagovat

[13]: Ahoj Jitko, tak to je bezva, že ti dort chutnal! Když jsem jej pekla prvně pro přátele, vymyslela jsem podobnou chuťovou kombinaci - créme fraiche a čerstvé jahody. Ten dekadentní dort si o nějakou tu smetánku přímo škemrá... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.